fbpx
Aktuális hírek Sport

Forma-1 – Három újabb európai helyszínt jelentettek be

Három újabb európai helyszínen rendeznek idén futamokat a Forma-1-es világbajnoki sorozatban

    A sorozat kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media pénteki közleménye szerint október 9. és 11. között a Nürburgringen az Eifel Nagydíjra, október 23. és 25 között Portimaóban a Portugál Nagydíjra, míg egy héttel később Imolában az Emilia-Romagna Nagydíjra kerül sor.


    „Nagyon örülök, hogy ismét egy újabb fontos lépést tettünk a végső versenynaptár kialakítása felé. Üdvözöljük az új helyszíneket, és szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, akik lehetővé tették a bevonásukat” – nyilatkozta Chase Carey, a Libety első embere. Hozzátette, továbbra is az a terv, hogy december közepén az Arab-öbölben záruljon a vb-sorozat.


    A közleményből kiderült, a Brazil, a Mexikói és a Kanadai Nagydíj mellett az Egyesült Államok Nagydíja is elmarad idén.


    A Liberty Media június elején jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt a szezon első nyolc versenyét Európában rendezik, ezek közül az Osztrák, a Stájer és a Magyar Nagydíjon már túl is van a mezőny.


    A pilóták jövő héten Nagy-Britanniában szerepelnek, Silverstone-ban két egymást követő hétvégén versenyez a mezőny, amely aztán Spanyolországba, Belgiumba és Olaszországba látogat el szeptember elejéig. Ezt követi a Toszkán Nagydíj Mugellóban, majd a szocsi Orosz Nagydíj.


    Az F1 szervezői azt szeretnék, ha a rövidebb időszak ellenére 15-18 versenyt le lehetne bonyolítani.

2020. július 24.

(MTI/Reuters)