fbpx
Egyéb kategória Gazdaság

Több mint 800 millió forintból korszerűsítenek két iskolát Kecskeméten

Több mint 800 millió forintból korszerűsítenek két általános iskolát a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával Kecskeméten – tájékoztatta a város polgármestere az MTI-t.

    Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP) elmondta: a Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolájának energetikai korszerűsítésére mintegy 291 millió forint európai uniós támogatást fordít az önkormányzat.

    A fejlesztés során megvalósul az iskola homlokzati szigetelése, valamint a lapostetők hő- és vízszigetelése, kicserélik a nyílászárókat és a radiátorokat, illetve a konyha világítását. Ezenkívül az épület kap egy 20 kilowatt teljesítményű napelemes rendszert is.


    A polgármester beszámolt arról is, hogy a Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola felújításánál a 292 millió forint európai uniós támogatást az önkormányzat mintegy 251 millió forinttal egészíti ki. A helyi védelem alatt álló iskolaépület energetikai korszerűsítésénél kicserélik az intézmény nyílászáróit, megvalósul a homlokzati falak utólagos talajnedvesség elleni szigetelése, a lapostető hő- és csapadékvíz elleni szigetelése, valamint a magastető, a padlásfödémek és az épület külső oldalának hőszigetelése. Az iskolában korszerűsítik továbbá a hőközpontot és a melegvízrendszert.

    A beruházások során – amelyek várhatóan 2021 tavaszán fejeződnek be – mindkét intézményben akadálymentesítés is megvalósul.

2020. július 21.

(MTI)