fbpx
Kultúra Szabadidő

Kertmozi nyílik a Városmajorban!

A Városmajori Szabadtéri Színpad megnyitja kapuit egy rokon művészeti ág, a filmművészet szerelmesei előtt is. Szeretnénk feleleveníteni a múlt század egyik legizgalmasabb találmányát, a filmélményt a szabadban felkínáló kertmozit. Ezért a Városmajori Szabadtéri Színpad is csatlakozik a Budapest Film kezdeményezéséhez, a fővárosi kertmozi kultúra újjáélesztéséhez, így a nyári szezonban több alkalommal, legendás magyar filmek kerülnek vetítésre.

Az utóbbi időben egyre több dologról töröljük le a port és élesztjük fel a megkopott trendeket. A kertmozi életre hívásával nosztalgiázunk, mert nosztalgiázni egyszerűen jó: olyan élmény, amely vagy a fiatalságába kíséri vissza a nézőt, vagy megmutatja a most fiataloknak, miben különböznek, miben hasonlítanak a régi élet szereplőire. Mindemellett célunk egy olyan újabb közösségi élménnyel bővíteni repertoárunk, ahol nyáresti kikapcsolódásként családtagokkal, barátokkal vagy akár egyedül is – a retro jegyében tálalt – kultikus magyar filmeken szórakozhat majd a közönség.

A filmkultúra rajongói előtt nem titok, hogy a színházból gyakran vezet út a filmek világába, egy forrásból fakad mindkettő, és nem csak elférnek egymás mellett, de erősíthetik is a másik élményközvetítő értékeit. Így a városmajori fák árnyékában is kifeszítjük a mozivásznat, hogy népszerű, közkedvelt magyar filmek kerülhessenek vetítésre.

Legyen a mozizás szabadtéri közösségi élmény!

Töltsön velünk és a magyar klasszikusokkal néhány feledhetetlen nyárestét.

A filmvetítések kezdő időpontja minden vetítés során: 20.30

A kertmozi kínálatában a következő filmek kerülnek vetítésre:

Júliusban:
07.23. csütörtök - Csinibaba
07.26. vasárnap - Roncsfilm
07.27. hétfő - Egészséges erotika
07.28. kedd - A tizedes meg a többiek
07.29. szerda - A tanú
Augusztusban:
08.06. csütörtök - Macskafogó
08.10. hétfő - Megáll az idő

2020. július 21.

(MTI/OTS)