fbpx
Kultúra

Vasárnap kezdődik a Zsámbéki Nyári Színház

Vasárnap kezdődik a Zsámbéki Nyári Színház; idén három rendhagyó gasztronómiai színházi este is szerepel a programok között, többek között Karinthy Frigyes szövegei lesznek hallhatók Seres Tamás rendezésében, Csákányi Eszter, Elek Ferenc és Czutor Zoltán előadásában, a produkcióhoz Karinthy-menüt is készítenek a séfek – közölték a szervezők az MTI-vel.

A nemrég felújított zsámbéki Zichy-kastély sajátos atmoszférájú, nyitott belső udvarán álló színpadra tervezik az előadások java részét, de lesznek előadások egyes, gasztronómiához köthető produkciók esetében a város kedvelt éttermeinek szabadtéri területein is – olvasható a közleményben.


    Mint írják, folytatódik a #kedvesZsámbék! című zenés irodalmi felolvasószínházi sorozat többek olyan művészekkel, mint Csákányi Eszter, Elek Ferenc, Vecsei H. Miklós, Borbély Alexandra, Kováts Adél, Csuja Imre és Balsai Móni. A programok között szerepel Mácsai Pál és Lukács Miklós közös Örkény-estje Kamarás Ivánt zenekarával; Kollár-Klemenz László az Ég az erdő című produkciója; valamint Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert fellépései is. Az előadásokon válogatnak Tinódi Lantos Sebestyén, Janus Pannonius és Csokonai Vitéz Mihály költeményeiből.
   

 Az előadásokról bővebb információ a www.zsambekiszinhaz.hu weboldalon található. A program megvalósítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Bethlen Gábor Alap támogatta – áll az összegzésben.

2020. július 4.

(MTI)