fbpx
Egyéb kategória Gazdaság Nagyvilág

Élénkül az autópiaci forgalom Kínában

Júniusban már jelentősen növekedtek az autóeladások Kínában az autóipari vállalatok képviseleti szervezete, a CAAM csütörtöki jelentése szerint.

A CAAM (China Association of Automobile Manufacturers) kimutatása alapján júniusban az előző évihez képest 11 százalékkal, az előző havihoz képest pedig 4 százalékkal 2,28 millióra nőttek az autóeladások.
    A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések miatt az év elején bekövetkezett nagymértékű forgalomcsökkenés miatt a január-júniusi 10,2 milliós eladási szám 17 százalékkal marad el 2019 azonos időszakának forgalma mögött.


    A CAAM az autógyárak által a kereskedőknek leszállított mennyiséget tartja nyilván. A vásárlóknak eladott személygépkocsik és kis-haszongépjárművek számát a PCA (China Passenger Car Association) követi figyelemmel. A PCA adatai még nem állnak rendelkezésre.
    Kínában a koronavírus-járvány előtt is csökkentek az autóeladások, 2019-ben már a második éve az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek eszkalációjával párhuzamosan, az emelkedő importvámok és a lassuló gazdasági növekedés miatt.

2020. július 2.

(MTI)