fbpx
Sport

NBA – Lakers-győzelem az újrakezdés nyitányán

A Los Angeles Lakers kétpontos győzelmet aratott városi riválisa, a Clippers ellen az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) pénteken újraindult küzdelmeinek nyitányán, Orlandóban.

A koronavírus-járvány miatt a folytatásra 141 napot kellett várnia a kluboknak és a szurkolóknak, bár utóbbiak csak a televízión keresztül követhetik a meccseket, ezek ugyanis zárt kapusak.
    

Az első napon két találkozót rendeztek. A Lakersben Anthony Davis 34 pontot és nyolc lepattanót gyűjtött, a győztes kosarat pedig a 16 pontig, 11 lepattanóig és hét asszisztig jutó LeBron James szerezte 12.8 másodperccel a végső dudaszó előtt. A New Orleans Pelicans-Utah Jazz csata ugyancsak szoros küzdelmet hozott, utóbbi csapat nyert ugyancsak két ponttal.
    

A liga 2019/20-as szezonja a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be, ahol az érintett 22 csapat egy „buborékban” vívja meg a végjátékot. Minden gárda nyolc mérkőzést játszik még az alapszakaszból, azután augusztus 17-én indul a rájátszás, a finálé legkésőbb október 13-án zárul.


    Eredmények:
Utah Jazz-New Orleans Pelicans 106-104
Los Angeles Lakers-Los Angeles Clippers 103-101

2020. július 31.

(MTI/dpa)