fbpx
Sport

KHL – A magyar szövetség érdeklődik mérkőzés-rendezés iránt

A Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) érdeklődik a világ második legerősebb ligájának, az orosz bázisú KHL-nek a vezetőinél, hogy milyen feltételekkel adhatna otthon bajnoki mérkőzésnek.

Alekszej Morozov, a KHL elnöke beszélt a magyar érdeklődésről, és elmondása szerint a tárgyalás szakaszában vannak.
    

Sipos Levente, az MJSZ főtitkára az MTI-nek megerősítette, hogy érdeklődnek a KHL-nél tétre menő, azaz bajnoki találkozó megtartásáról, vagyis nem barátságos vagy felkészülési összecsapásról lenne szó. Hozzátette: jelenleg az információgyűjtésnél és az igények felmérésénél tartanak. Milyen feltételekkel jönnének Magyarországra KHL-es csapatok bajnoki mérkőzést játszani, van-e erre igény Magyarországon – például mennyiért lehetne árusítani belépőket -, milyen szponzorokat lenne érdemes bevonni a rendezésbe, és a KHL-nek van-e szándéka terjeszkedni erre a piacra.
    

Sipos Levente elmondta, két budapesti helyszín jöhet szóba ilyen volumenű esemény megrendezésére. Az egyik a Papp László Aréna, amelyben viszont 2022-ig nincs olyan hosszú időtartam szabadon, amikor érdemes lenne jeget készíteni. A másik pedig a férfi kézilabda Európa-bajnokságra épülő népligeti multifunkcionális csarnok, amelyben a 2022 januárjában rendezik meg a kontinensbajnokságot.

2020. július 31.

(MTI/TASZSZ)