fbpx
Koronavírus Sport

Premier League – Csökkentett nézőszám lehet a következő szezonban

Egy kormányközeli tanácsadó szerint az angol labdarúgó-bajnokság 2020/2021-es idényében nem valószínű, hogy telt ház előtt játszhatnak a csapatok.

    A brit vezetés júliusban jelentette be, hogy terveik szerint néhány sporteseményre tesztjelleggel ismét beengednek majd drukkereket, ezzel próbálva ki, hogy a nézők képesek-e betartani a szabályokat.


    Elsőként a Surrey és a Middlesex csapatainak felkészülési krikettmérkőzésére engedtek be ezer nézőt vasárnap, emellett a Sheffieldben zajló sznúker-világbajnokság, valamint a godwoodi lóverseny szerepel még a tesztesemények listáján.


    „Nagyon meglepődnék, ha ebben az évben egyszer is telt ház lehetne bárhol” – fogalmazott a BBC-nek James Calder, aki a sportesemények látogatottságán dolgozó munkacsoport tagjaként rálát a háttérben zajló folyamatokra.
    „Reálisan nézve először egy vakcinára, másodszor pedig annak jó hatásfokára van szükség ahhoz, hogy ismét tele lehessenek a stadionok” – tette hozzá Calder, aki szerint jó eséllyel a teljes következő idény limitált nézőszám előtt zajlik majd.

2020. július 28.

(MTI/Reuters)