fbpx
Kultúra Szabadidő

Fotópályázattal népszerűsítik a 20. Tatai Vadlúd Sokadalmat

Madarak fényben és árnyékban címmel madárfotó-pályázat indult a november 28-ára meghirdetett 20. Tatai Vadlúd Sokadalom népszerűsítésére.

    A költöző madarak vonulása idején a tatai Öreg-tavon megrendezett Vadlúd Sokadalom egyedülálló rendezvény, de jó lenne ezt az élményt kiterjeszteni és valamilyen módon az év többi részében is élvezni. Ezért írt ki ismét fotópályázatot a rendezvény főtámogatója, az Envirotis Holding Zrt. – mondta el az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában a vállalat kommunikációs vezetője.


    Vandlik Antal hozzátette: amatőrök és profi fotográfusok egyaránt pályázhatnak, de csak olyan képekkel, amelyeket még nem neveztek be más kiírásra.
    Fontos feltétel továbbá, hogy csak etikus elvek alapján készített képeket fogadnak el, amelyek készítésekor a fotós a vadmadarakat szaporodásukban, pihenőhelyükön vagy természetes mozgásukban nem akadályozta.
    Vandlik Antal elmondása szerint a pályázat legjobb képeit kiállításon, valamint fotóalbum formájában is bemutatják majd.


    A nevezési határidő szeptember 20.; a kiírás részletes feltételei az envirotis.hu/fotopalyazat honlapon olvashatók.


    Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője a Tatai Vadlúd Sokadalom különlegességeként kiemelte, hogy itt városi környezetben szállnak le a vonuló madarak nagy tömegben, köztük számos ritka, veszélyeztetett faj is, például a kis lilik vagy a vörösnyakú lúd.


    A látogatókat két nagyméretű, fűtött sátorban előadásokkal, filmvetítésekkel, családi programokkal várják a Vadlúd Sokadalom szervezői  – mondta el Orbán Zoltán.

2020. július 26.

(MTI)