fbpx
Sport

Pioli marad az AC Milan vezetőedzője

A következő szezonban is Stefano Pioli irányítja majd az AC Milan labdarúgócsapatát, miután megállapodott a klubbal szerződésének meghosszabbításáról.

    Az 54 éves trénert tavaly októberben nevezték ki, és a kezdeti nehézségek után csapatával egyre jobb teljesítményt nyújtott, ennek ellenére február óta az olasz sajtó biztosra vette, hogy csak a mostani szezon végéig marad posztján és a német Ralf Ragnick váltja majd, akivel február óta tárgyaltak a piros-feketék.


    Piolival különösen a koronavírus-járvány miatti három hónapos kényszerszünetet követő időszakban remekelt az együttes, mely az újraindulás óta kilenc bajnokijából két döntetlen mellett hetet megnyert, legyőzte többek között a Juventust, a Laziót és az AS Romát is.
    A kiváló sorozat ellenére is sokáig Rangnick tűnt befutónak az edzői posztra, ám kedden este előbb német lapok adtak hírt arról, hogy az olasz szakember marad, majd a klub a Sassuolo 2-1-es legyőzését követően hivatalosan bejelentette, hogy két évre szóló új megállapodást kötött Piolival, akinek megbízatása 2022 júliusáig szól.


    „Stefano briliánsan menedzselte a járvány miatti leállás időszakát és az újraindulást, és az egész csapatra nagyon pozitív hatással volt” – méltatta az edzőt közleményében a Milan. – „Megmutatta, hogy képes olyan futballt játszatni az együttesünkkel, amelyet elképzeltünk.”


    Az ötödik helyen álló AC Milan legutóbbi győzelmével biztossá tette, hogy a következő idényben szerepelhet az Európa-ligában.

2020. július 22.

(MTI)