fbpx
Egyéb kategória Gazdaság

ITM: a kormány kiemelt figyelmet fordít az infokommunikációra

A kormány kiemelt figyelmet fordít az infokommunikáció és a digitalizáció fejlesztésére, amelynek része a Szupergyors Internet Program (SZIP) megvalósítása – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára szerdán Újhartyánban, azon a sajtótájékoztatón, amelyen a SZIP-program keretében újabb 18 ezer végpontot adtak át.

    Solymár Károly Balázs közölte, hogy a kormány a Nemzeti Infokommunikációs Stratégia célkitűzéseként vállalta, hogy 2020-ra minden háztartás számára elérhető legyen a legalább 30 Mbps sebességű interneteléréshez való hozzáférés lehetősége és a háztartások legalább 50 százalékában 100 Mbps-os internet-hozzáférés álljon rendelkezésre.
    Hozzátette: a digitalizáció adta előnyöket mindenki számára elérhetővé kell tenni, hiszen a modern, fejlődő gazdaság alapja az infokommunikációs technológiák legszélesebb körű használata.


    Az államtitkár közölte, hogy a digitalizációban Magyarország jól halad, amit mutat a részben júniusban megjelent 2020. évi Digital Economy and Society Index (DESI) is, amelynek a hálózatok fejlettségét jelző mutatójában Magyarország a 16. helyről a hetedikre ugrott egy év alatt.


    Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára hangsúlyozta: a térségben élőknek kiemelten fontos, hogy a digitalizáció adta lehetőségeket ki tudják használni, ennek egyik módja a szélessávú infokommunikációs szolgáltatások elérése.


    Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország Igazgatóságának alelnöke azt mondta, hogy a digitális térben való jelenlét a mindennapok szerves része, és az elmúlt pár nehéz hónap is bizonyította, hogy mennyire fontosak a jó hálózatok, mekkora szerepe van a digitális eszközöknek a mindennapi életben.
    Hozzátette: ez a tapasztalat is megerősítette a Vodafone-t abban, hogy növelje aktív szerepvállalását Magyarország digitális versenyképességének fejlesztésében, és emiatt döntött úgy a cég, hogy a SZIP keretében tett vállalása mellett további végpontokat is kiépít.

2020. július 22.

(MTI)