fbpx
Aktuális hírek Sport

Zidane nyitva hagyta a madridi folytatás lehetőségét

Zinédine Zidane, az újdonsült spanyol futballbajnok Real Madrid francia vezetőedzője nyitva hagyta a kérdést, hogy marad-e a királyi gárda kispadján a következő szezonban is.

    A vasárnapi zárófordulót követően a jövőjét firtató újságírói kíváncsiskodásra ugyanis korántsem adott egyértelmű választ.


    „Van szerződésem, de a futballban sosem lehet tudni, mi történik” – idézte a barcelonai Sport a madridiaknál 2019 márciusában, Josep Maria Bartomeu klubelnök felkérése nyomán második edzői periódusát elkezdő Zidane-t, akinek jelenlegi kontraktusa 2022-ig szól.

Ha idő előtt távozna, a katalán sportlap szerint nettó 26 millió eurótól esne el. Az újság azt feltételezi, hogy Zidane nem akar továbbállni, hanem még jobb anyagi feltételeket biztosító új szerződésre vágyik, s erről most jó helyzetben tárgyalhat, hiszen irányításával a Real története 34. spanyol bajnoki címét szerezte meg.


    A sztárjátékosból lett edző mindenesetre szolgált már meglepő lépéssel a blancóknál, amikor is 2018 nyarán a sikeres szezon ellenére teljesen váratlanul lemondott szakvezetői posztjáról és távozott a Real Madridtól.

2020. július 20.

(MTI)