fbpx
Sport

FA Kupa – Shearer kapuscserét javasol a Manchester Unitednél

Alan Shearer szerint a következő idényben David de Gea helyett Dean Hendersont kellene a Manchester United labdarúgócsapatának kapujába állítani.

    A korábbi 63-szoros angol válogatott csatár, a Premier League történetének legeredményesebb játékosa az FA Kupa vasárnapi második elődöntője után fogalmazta meg határozott véleményét, miután a spanyol hálóőr az első félidő hajrájában és a második elején is hibázott. A találkozót a Chelsea 3-1-re nyerte meg, ezzel magabiztosan jutott az augusztus 1-jei fináléba, ahol az Arsenallal találkozik majd.


    A 29 éves De Gea korábban is többször bizonytalankodott, emiatt felerősödtek a cseréjét szorgalmazó hangok, miközben az évek óta kölcsönben szereplő, az elmúlt két idényben a Sheffield Unitedben védő 23 esztendős Henderson megbízható teljesítményt nyújt.


    „Ha egy kapus elkövet egy hibát, esetleg kettőt, gondolhatod még azt, hogy ragaszkodnod kell hozzá, de itt ez többször előfordul” – indokolta álláspontját Shearer, jelezve, hogy itt lenne az ideje Henderson visszahívásának.


    Ole Gunnar Solskjaer, az MU vezetőedzője úgy vélekedett a mérkőzés után, hogy De Gea – a hibák ellenére – mentálisan erős, a klub korábbi védője, Phil Neville ugyanakkor úgy látja, hogy a spanyol kapus önbizalomhiányban szenved, szerinte egy jobb formában lévő De Gea mindhárom, gólt eredményező lövést hárította volna. Éppen ezért ő még nem cserélné le.

2020. július 20.

(MTI)