Az Év strandétele címet megosztva kapta a balatonmáriafürdői Port Étterem BalaToros elnevezésű, újragondolt disznótorosa, valamint az idén megújult alsóörsi Fogas Bisztró Hal erőlevese gombóccal. Az Év felfedezettje pedig a balatonboglári Spéci Hotdog & Krumpli lett.
Az Év Strandétele verseny 2015 óta minden évben a Balatoni KÖR és a We Love Balaton szervezésében valósul meg – közölték a szervezők az MTI-vel. A verseny célja a balatoni strandgasztronómia megújítása, hogy a vásárlók ötletes, egészséges, bárhol könnyen és gyorsan elkészíthető, a regionális alapanyagokra támaszkodó ételekkel találkozzanak a strandokon.
Tavaly a Balatonzamárdiban lévő Tiki Beach Bisztró Koviubilevese érdemelte ki az Év Strandétele címet.
2020. július 19.
(MTI)