fbpx
Sport

Harapásért négy meccsre tiltották el a Lazio védőjét

Harapásért négy mérkőzéses eltiltással büntették Patricot, a Lazio labdarúgóját.

    A 27 éves spanyol védő kedden a Lecce elleni, idegenben 2-1-re elvesztett bajnoki rendes játékidejének hosszabbításában állította ki a játékvezető, miután egy szóváltás közben lehajolt és megharapta az ellenfelet erősítő Giulio Donati bal karját. A fegyelmi testület figyelembe vette, hogy az ítéletet a videobírós rendszer (VAR) megerősítette, valamint hogy nem okozott sérülést Donatinak.
    Az eltiltás mellett 10 ezer eurós pénzbírsággal is szankcionálták Patricot, aki 2015-ben a Barcelona tartalékcsapatából érkezett az olasz fővárosba.


    Hasonló esetek miatt az elmúlt években súlyosabb büntetéseket is kiszabtak: az akkor még a Liverpoolt erősítő Luis Suárezt 2013-ban az angol szövetség 10 mérkőzésről tiltotta el, miután megharapta a Chelsea védőjét, Branislav Ivanovicot. A 2014-es világbajnokságon az uruguayi csatár az olaszok elleni csoportmeccsen Giorgio Chiellinit harapta meg, ezért kilenc válogatott mérkőzéstől tiltották el, 2010-ben pedig, még az Ajax Amsterdam futballistájaként hét meccset volt kénytelen kihagyni, mert beleharapott Otman Bakkalba, a PSV Eindhoven játékosába.

2020. július 9.

(MTI)