fbpx
Egyéb kategória Kultúra

Velencei Filmfesztivál – Idén kevesebb film szerepel a versenyprogramban

A korábbi évekhez képest kevesebb film szerepel majd a szeptember 2. és 12. között zajló Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon, és a versenyprogram is szűkebb lesz – jelentette be kedden Alberto Barbera, a fesztivál igazgatója.

    A filmmustra részletes programját, a filmek listáját július 28-án hirdetik ki Rómában.
    A fesztiváligazgató hozzátette: a fesztivál két fő versenyprogramja, a Venezia 77 és az Orizzonti a megszokott formában zajlik majd. A filmeket a Lido vetítőiben láthatja a közönség, de két szabadtéri moziban is vetítenek filmeket.


    A különböző zsánerű, főleg művészfilmeket bemutató Sconfini szekció idén kimarad a programból. De a Hotel Excelsior továbbra is helyet ad majd a konferenciáknak és fesztivállal kapcsolatos eseményeknek. Ezeket a mustra történetében először online közvetítik is.


    „Nagyon örülök, hogy a fesztivált a versenyben és más szekciókban szereplő filmek számának minimális csökkentésével rendezhetjük meg. A fesztivállal az újrakezdést ünnepeljük, és optimista üzenetet küldhetünk a film világának. A fesztivál ismét az elmúlt hónapok legjobb filmjeivel jelentkezik” – hangsúlyozta Barbera.


    A szervezők április közepén jelentették be, hogy a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált megtartják. A velencei biennálé építészeti és képzőművészeti kiállítását azonban elhalasztották. A 17. építészeti biennálé megnyitóját 2021. május 22-re tűzték ki.

2020. július 7.

(MTI)