fbpx
Sport

NFL – A sport történetének legnagyobb szerződését írta alá a bajnok irányítója

A sport történetének legnagyobb összegű szerződését írta alá Patrick Mahomes, a profi amerikaifutball-ligában (NFL) címvédő Kansas City Chiefs irányítója.

    A 24 éves játékos, akit a 2018-as idényben a liga legértékesebbjének (MVP), egy évvel később pedig a Super Bowl legjobbjának választottak, még két évig érvényes szerződését tíz esztendővel toldották meg. Az új megállapodás további 477 millió dollárt tartalmaz, ami azt jelenti, hogy Mahomes a következő 12 évben összesen 503 millió dollárt kereshet.

Mahomes-t gyakorlatilag pályafutása végéig magához „láncolta” a Kansas.


    Minden sportágat figyelembe véve az eddigi rekordot a baseball-játékos Mike Trout tartotta, akinek szerződése 426,5 millió dollárról szól.
    Mahomes szerződéséből 141 millió dollár garantált, átlagfizetése 45 millió dollár lesz, ez tízmillióval több, mint a második helyezett Russell Wilsoné (Seattle Seahawks).


    Jelenleg még a januárban visszavonult Eli Manning az NFL történetének legjobban kereső játékosa, ő a karrierje során 252,3 millió dollárral gazdagodott. Mahomes a mostani megállapodással naponta 137 808 dollárt, óránként 5742 dollárt, percenként 96 dollárt, másodpercenként 1,60 dollárt keres majd a következő 12 évben.


    Mahomesot a 2017-es draft tizedik helyén választotta ki a Chiefs, első idényében még csere volt. Pályafutása első három szezonjában 31 mérkőzésen lépett pályára, 76 touchdown-passza és 9412 passzolt yardja volt. A 2018-as idényben még elbukta az Amerikai Főcsoport döntőjét, egy évvel később viszont Super Bowl-győzelemig vezette a gárdát, amely 1970 után, azaz ötven év elteltével ért újra a csúcsra.

2020. július 7.

(MTI)