fbpx
Koronavírus Nagyvilág

Koronavírus – Indiában már húszezren estek a járvány áldozatául

Indiában meghaladta a 20 ezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma kedden, miközben a fertőzöttek száma is újra emelkedni kezdett a korlátozások enyhítését követően.

    A napi új fertőzések és halálesetek száma gyorsabban nő, mint bármikor az elmúlt három hónapban, miközben az 1,3 milliárd lakosú India nagy részén feloldották a munkanélküliség robbanásszerű emelkedéséhez vezető szigorú kijárási korlátozásokat.
    Kedden 476 új halálos áldozatról érkezett hír, velük együtt összesen 20 160-an vesztették életüket a koronavírus-járványban. Eközben a fertőzöttek száma 22 252-vel 719 665-re emelkedett. India az Egyesült Államok és Brazília után a harmadik legfertőzöttebb ország a világon.


    Ugyanakkor a tízezer lakosra vetített halálesetek száma még mindig alacsony (0,15) az amerikai (3,97) és a brit (6,65) adatokhoz képest – mutatott rá a Reuters hírügynökség. Egészségügyi tisztségviselők attól tartanak, hogy az elhunytak száma jelentősen nőhet a következő hetekben. India jelenleg hetedik a halálozási rangsorban az Egyesült Államok, Brazília, az Egyesült Királyság, Olaszország, Franciaország és Spanyolország után.
    Július első hetében naponta átlagosan 450-nel emelkedett a halálos áldozatok száma, miközben június első hetében 250, május első hetében pedig 101 volt ez a szám.
    Hétfőn a vírus terjedését övező aggodalmak miatt elhalasztották a Tádzs Mahal tervezett újranyitását.


    Indiában az elmúlt hetekben fokozatosan újraindult a gazdasági élet: lehetővé váltak a belföldi utazások, és több helyen feloldották a kijárási korlátozásokat.

2020. július 7.

(MTI)