fbpx
Egyéb kategória Szabadidő

A fürdődivat történelmét mutatja be a hétvégén nyílt bikinimúzeum Németországban

A fürdődivat történelmét mutatja be a hétvégén nyílt bikinimúzeum Németországban. A Bad Rappenau-i BikiniArt Museumban a látogatók a gyapjúból készült magasan zárt fürdőkosztümtől a nagyon apró kétrészesig megismerhetik a fürdőruhák több mint száz éves múltját 1880-tól napjainkig.

    A bikini nemzetközi napján, a vasárnap nyílt múzeumban 1500 négyzetméternyi kiállítóterület várja az érdeklődőket, ahol Alexander Ruscheinsky regensburgi vállalkozó mintegy 1200 darabos bikini- és fürdőruha-gyűjteményét mutatja be.
    A modern kétrészes fürdőruhát Louis Réard divattervező találta ki, először 1946-ban mutatta be. Kollekciójából 12 darab a múzeumban is megtekinthető.


    A bikini az emancipáció történelmének része, a nők önfelszabadításának eszköze is – mondta Reinhold Weinmann, a múzeum igazgatója pénteken. A fürdőruhadivatok bemutatása mellett multimédiás és zenei show-kat, történelmi plakátokat és műalkotásokat is láthatnak a látogatók. Udo Lindenberg zenész és Otto Waalkes komikus egy előadást is összeállított külön a múzeumlátogatóknak.

2020. július 6.

(MTI)