fbpx
Egyéb kategória Kultúra

Kézműves ajándékokból összeállított csomagok kerülnek a legrászorultabbak karácsonyfái alá

Nehéz helyzetben élő családok karácsonyához járul hozzá az Ökumenikus Segélyszervezet, az AdventBazilika és az E.ON Hungária Csoport közös programja.

Az energiavállalat 20 millió forintos támogatásával az elmaradt Szent István téri karácsonyi vásárra készített kézműves termékekből összeállított csomagok kerülnek ünnepi ajándékként a nehéz sorsú családokhoz – közölte az E.ON Hungária Csoport az MTI-vel.
    
A járványhelyzet miatt elmaradó karácsonyi vásárok a kézműves kisvállalkozókat, iparművészeket is nehéz helyzetbe hozták. Azokban a családokban pedig, ahol már a hétköznapok megoldása is anyagi nehézséget jelent, nagyon szerényen telnek az ünnepek – olvasható a csütörtöki közleményben.
    
Az összefogás eredményeként az energiacég támogatásának köszönhetően az AdventBazilika vásár kézművesei, iparművészei, kisvállalkozói által készített termékek, játékok az év végi csomagban nehéz sorsú családokhoz kerülnek. Az ajándékokat az Ökumenikus Segélyszervezet juttatja el a családokhoz.
    
Az E.ON Hungária Csoport évek óta kiemelt támogatója az AdventBazilikának, valamint több mint egy évtizede stratégiai partnere az Ökumenikus Segélyszervezetnek. A vállalat már a nyáron is segítséget nyújtott a járványhelyzet miatt nehéz helyzetbe került gyerekeknek és a segélyszervezettel közösen felzárkóztató programot szervezett a digitális oktatásban lemaradó, hátrányos helyzetű gyermekek számára, illetve az év végén országos étel- és élelmiszercsomag osztást támogat – írják a közleményben.

2020. december 10.

(MTI)