fbpx
Koronavírus Oktatás

Koronavírus – Az NKE-n oktatási szünetet rendeltek el erre a hétre

Keddtől oktatási szünetet rendelt el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora erre a hétre, hogy felkészüljenek a jövő hétfőn kezdődő online oktatásra.

Koltay András hétfőn az egyetem honlapján videóüzenetben számolt be az NKE járványügyi intézkedéseiről.
    

Kifejtette: hétfőtől online rendszerben folytatódik az órarend szerinti oktatás. A rektor a munkatársaktól azt kérte: segítsék az átállást.
    

Ugyanakkor hangsúlyozta: a tavaszi időszak, valamint a nyári felkészülés nyomán az intézmény informatikai infrastrukturális szempontból kész az online oktatás bevezetésére. Ezzel együtt azt mondta: nem lesz zökkenőmentes a folyamat; a jövő héten kiküszöbölik majd az esetleges „gyermekbetegségeket”.
    

Koltay András az NKE kollégistáit arra kérte, térjenek haza. Elmondta ugyanakkor, hogy ha a szabályozás lehetőséget ad méltányossági okból a maradásra, azt – a tavaszi időszakhoz hasonlóan – lehetővé teszik.
    

Azt is kiemelte, hogy a rendőrtiszti és a hadtudományi kar hallgatóira különleges jogrend idején speciális szabályok vonatkoznak. Ezért a két kar hallgatóit arra kérte, hogy a kari vezetőktől tájékozódjanak.
    

Koltay András kitért arra is, hogy az egyetemen rendezvénystopot hirdettek, csak online lehet rendezvényeket tartani.
   

 Az NKE rektora azt is elmondta, hogy a vizsgaidőszakra speciális szabályokat alkotnak majd. Koltay András pénteken tesz javaslatot arra, hogy online is lehessen majd vizsgázni.
    

A rektor továbbra is mindenkit felelős maszkviselésre, távolságtartásra, rendszeres fertőtlenítésre kért, továbbá arra, hogy vigyázzanak magukra, egymásra, családjukra.

2020. november 10.

(MTI)