fbpx
Aktuális hírek Helyi hírek

Megnyílt az Akadémia park melletti megújult P+R parkoló a II. kerületben

Használatba vehették az autósok hétfőn a főváros II. kerületében az Akadémia park melletti megújult P+R parkolót, amely további parkolóhelyekkel bővült – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A külső városrészekből és az agglomerációból autóval érkezők innen a közösségi közlekedés járataival – az 56-os és a 61-es villamossal -, illetve kerékpárúton juthatnak be a legkönnyebben a belvárosba – olvasható a közleményben.
    

Mint írták, a június 15-én megkezdett kivitelezés során a korábban 76 férőhelyes parkoló 85 férőhelyesre bővült, továbbá egy új, 24 férőhelyes parkoló is épült. Ezzel a fejlesztéssel Budapesten összesen mintegy 5730 kijelölt P+R parkolóhelyet használhatnak az autósok.
    

A Hűvösvölgyi út melletti P+R parkolóban az átépítéssel és a bővítéssel két egymás melletti helyszínen egyidejűleg 109 autó tud parkolni. A területen mozgáskorlátozottak számára kialakított parkolóhelyek is rendelkezésre állnak.
    

A BKK közleménye szerint a P+R parkolót körülvevő értékes idős fák megóvása érdekében a parkolóhelyeket vízáteresztő pályaszerkezettel és térkővel burkolták, a köztük lévő zöld szigetekbe pedig 18 facsemetét és 560 cserjét telepítettek.
    

A projekt részeként felújították a járdát, korszerűsítették a közműveket, a közvilágítást, és térfigyelő kamerákat telepítettek.

2020. november 23.

(MTI)