fbpx
Színes-érdekes

Huszonegymillió svájci frankért kelt el árverésen egy ritka, rózsaszínű gyémánt

Huszonegymillió svájci frankért (csaknem hétmilliárd forintért) kelt el egy Genfben megrendezett internetes árverésen egy ritka, rózsaszínű gyémánt szerdán.

A rózsa lelkének elnevezett, 14,83 karátos drágakövet alig pár perc alatt vette meg egy vevő, aki a nevét nem kívánta nyilvánosságra hozni.
    

Benoit Repellin, a Sotheby’s aukciósház árverezője a természet csodájának nevezte a legnagyobbak közé tartozó drágakövet, amelyet az Alrosa orosz gyémánttermelő cégnek a kelet-szibériai Jakutföldön lévő egyik bányájából 2017-ben felszínre hozott, 27,95 karátos nyersgyémántból csiszoltak. Csaknem egy évig tartott a drágakő megfelelő formába vágása és csiszolása.
    

Repellin elmondta, hogy a rózsaszínű gyémántok ára folyamatosan növekszik, hiszen egyre gyérebben fordulnak elő. A gyémántok közül a rózsaszínűek a legritkábbak, ezért irántuk a legnagyobb a kereslet.
    

Az eddigi legdrágább rózsaszínű gyémánt – a „Pink Star” – 66,7 millió euróért (23,7 milliárd forintért) kelt el 2017-ben egy hongkongi árverésen.

2020. november 12.

(MTI)