fbpx
Bűnügy Helyi hírek

Vádat emeltek a múlt év januári óbudai 200 milliós drogfogás ügyében

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség a múlt év januári óbudai 200 millió forint értékű drogfogás ügyében. A bűnszervezet vezetőjére életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozza a vádhatóság – tájékoztatta a főügyészség vezetője szerdán az MTI-vel.

Ibolya Tibor a közleményben azt írta: három férfi és egy nő ellen emeltek vádat jelentős mennyiségű kábítószerrel, bűnszervezetben és társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt, a szervezetnek tagja volt a vezető 71 éves édesanyja is.
    

A vádirat szerint a 48 éves férfi az anyjával, valamint két másik férfival 2018 novemberétől olyan bűnszervezetet alakított ki, amely kokaint és szintetikus drogokat szállított Hollandiából Magyarországra és a kábítószert itthon értékesítette.
    

A 48 éves férfinak voltak holland kapcsolatai, az árut ő rendelte meg. Ezután bérelt autóval Hollandiába utazott egyikük, míg a többiek a Budapest-Eindhoven-Budapest repülőjárattal utaztak. A drogot a bérelt autók gyári karosszériájába rejtették el és egyikük, általában a 71 éves nő hozta be Magyarországra. A többiek már várták őt, és a harmadrendű vádlott óbudai lakásában raktározták a kábítószert, majd onnan értékesítették tovább.
    

A bűnszervezet legutolsó szállítmánya 2019. január 12-én érkezett Magyarországra. A vádlottakat akkor fogták el, amikor a harmadrendű vádlott lakásának mélygarázsában a szállítmányt rakodták ki a bérelt gépkocsiból. A rendőrök mintegy 5 kilogramm kokaint és 50 ezer amfetamin tablettát foglaltak le.
    

Ibolya Tibor azt írta: az anya és fia letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást, és mivel már ítélték el őket kábítószer-kereskedelem bűntette miatt, különös visszaesőnek tekinthetők.

2020. november 4.

(MTI)