fbpx
Helyi hírek Koronavírus

Koronavírus – BKK: szeptember óta sűrített menetrenddel közlekednek a járatok

Szeptember óta maximális kapacitással közlekednek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai annak érdekében, hogy a budapestiek a járványügyi ajánlások betartását szem előtt tartva utazhassanak – közölte a BKK szerda reggel az MTI-vel.

A fővárosi önkormányzat és a BKK mindent megtesz a koronavírus-járvány elleni védekezés segítésében – írták.
    

A kormány kedden bejelentett újabb korlátozó intézkedéseivel kapcsolatban a BKK közölte: másokhoz hasonlón csak a sajtóból értesültek a kormány azon szándékáról, hogy sűríteni kellene a közösségi közlekedési járatok csúcsidei közlekedését.
    

A fővárosi önkormányzat és a BKK tavasz óta intézkedések sokaságával, jelentős anyagi áldozatvállalással támogatta a járvány elleni védekezést, és ezután is mindent megtesz azért, hogy a lehető legmagasabb szintű biztonságot nyújtsa az utasoknak – hangsúlyozták a közleményben.
    

Hozzátették: a BKK szakemberei folyamatosan figyelik a főváros közlekedését, és ahol indokolt és lehetséges a járatok további sűrítése, ott megteszik a szükséges intézkedéseket.
    

Mindemellett a BKK november 7-étől a 3-as metróvonal középső szakaszának felújításával járó pótlásra is további 100 autóbuszt és 10 villamost biztosít – tudatták.
    

A fővárosi önkormányzat és a BKK eltökélt célja, hogy tovább bővüljön a fővárosi járműállomány, és a mostanihoz hasonló helyzetekben több modern, nagy kapacitású jármű legyen bevethető. Ebben nagy segítséget jelentene, ha a kormány támogatná Budapestet abban, hogy új trolikat, buszokat, villamosokat vásárolhasson – írta a BKK.

2020. november 4.

(MTI)