fbpx
Koronavírus Nagyvilág

Koronavírus – Indiában rekordot döntött a napi halálesetek száma

Indiában rekordot döntött a koronavírus-járvány napi halálos áldozatainak száma: az elmúlt 24 órában 1133-an vesztették életüket a Covid-19-ben – közölte egészségügyi minisztérium kedden Újdelhiben.

A tárca egyúttal 75 809 új esetről adott hírt. A legfrissebb adatok szerint az ázsiai országban a koronavírus eddig ismert fertőzöttjeinek száma csaknem 4,3 millióra emelkedett, az eddigi halálos áldozatoké pedig 72 775-re. Eddig mintegy 3,3 millióan gyógyultak fel az új koronavírus (SARS-CoV-2) okozta Covid-19 betegségből.
    

A hétfői hivatalos közlések szerint Indiában 4,2 millióra nőtt a fertőzöttek összesített száma, s ezzel a dél-ázsiai ország megelőzte Brazíliát és második helyre került az Egyesült Államok után a globális összesítésben.
    

A dél-ázsiai országban több mint egy hónapja nemzetközi rekordokat dönt a napi új esetek száma. Ez részben a szűrés kiterjesztésének köszönhető. Országszerte naponta több mint egymillió tesztet végeznek el.
    

Szakértők szerint a járvány gyorsulva terjedhet az 1,3 milliárd lakosú Indiában a május közepén bevezetett vesztegzár fokozatos enyhítése nyomán. A legsúlyosabb a helyzet a nyugati Mahárástra államban, valamint az ország déli részén fekvő Ándhra Pradesben, Karnátakában és Tamilnáduban van. A legnépesebb indiai államban, Uttar Pradesben is megugrott a fertőzéses esetek száma.
    

A világjárvány katasztrofális hatással volt az indiai gazdaságra, amely a második negyedévben csaknem 24 százalékkal zsugorodott.

2020. szeptember 8.

(MTI)