fbpx
Sport

Lewandowski akár 40 éves koráig is futballozna

Akár 40 éves koráig is folytatná labdarúgó-pályafutását Robert Lewandwoski, a lengyel válogatott és a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München csatára.

A 32 éves futballista a Kicker című szaklapnak adott interjúban azt mondta, mostani, 2023-ig érvényes szerződése bizonyosan nem az utolsó, hosszú ideig szeretne még játszani.

„Az eddigieknél is többet szeretnék még elérni, és a müncheni csapattársaim ugyanígy gondolkodnak” – jelentett ki Lewandowski, aki a Bayernnel a BL-trófea mellett a bajnokságot és a Német Kupát is megnyerte a legutóbbi idényben.

„Nem érzem magam 32 évesnek, sőt, jobban érzem magam most, mint 26 évesen” – mondta a támadó. Hozzátette, nemcsak fizikailag, hanem futballtudásban és technikai felkészültségben is jobbnak tartja magát, mint néhány évvel ezelőtt. „Az elmúlt években sokat dolgoztam a csúcsformám elérésén, és örülök, hogy ez sikerült, mert így még sokáig a legmagasabb szinten futballozhatok”.

A Bundesliga legutóbbi három kiírásában gólkirály csatár szerint nyolc évet még képes lesz játszani, és akár az is lehetséges, hogy a Bayernnél fejezi be a pályafutását.

„Sok év van még előttem, egyelőre nem gondolok a karrierem végére” – nyilatkozta.

2020. augusztus 31.

(MTI)