fbpx
Koronavírus Nagyvilág

Koronavírus – Szeptemberben újranyitnak a franciaországi egyetemek

Szeptemberben hathónapos zárva tartást követően újranyitnak a franciaországi egyetemek a koronavírussal fertőzöttek számának emelkedése ellenére – derül ki a felsőoktatási minisztérium csütörtökön közzétett körleveléből.

Az előadótermekben kifejezetten javasolják a diákoknak a szájmaszk viselését és a legalább egyméteres távolság betartását.
    

Franciaországban az utóbbi hetekben jelentősen megnőtt az új fertőzöttek száma. A július 27-től augusztus 2-ig terjedő időszakban az egészségügyi tárca adatai szerint 7565 esetet regisztráltak, ami 33 százalékkal magasabb volt mint az azt megelőző héten, amikor 5695 fertőzöttet jelentettek.
    

A kijárási korlátozások július végi feloldása óta naponta ezernél több esetet regisztrálnak. Csütörtökön 1604 új fertőzöttet jelentett az egészségügyi minisztérium.
    

Franciaország a járvány által egyik legsúlyosabban érintett európai ország, ahol eddig 231 ezer 310-en fertőződtek meg és a kór 30 ezer 308 ember életét követelte. Az esetek számának drámai emelkedése miatt a múlt héten több francia városban ismét szigorúbb intézkedéseket fogadtak el a járvány féken tartására.

2020. augusztus 7.

(MTI/APA/AFP)