fbpx
Egyéb Hírek

A CMG elindította a Hszi Csin-ping által idézett klasszikusok bemutatását Afrikában

Afrikában bemutatták a Hszi Csin-ping által idézett klasszikus mondásokból készült összeállítás második részét. A China Media Group (CMG) által gyártott, vasárnap Dél-Afrikában, a johannesburgi Leonardo Hotelben bemutatott televíziós műsorsorozatban a kínai államelnök beszédeiben, cikkeiben és előadásaiban megjelenő ősi kínai klasszikusoktól származó idézetekből készült válogatás szerepel.

Az eseményen Kína és Afrika prominens médiaszemélyiségei – többek között Shen Haixiong, a China Media Group elnöke, Grégoire Ndjaka, az Afrikai Műsorszolgáltató Unió (African Union of Broadcasting) vezérigazgatója és Ian Plaatjes, a South African Broadcasting Corporation (SABC) operatív igazgatója – vettek részt.

Beszédében Shen Haixiong megjegyezte, hogy a műsor tartalma több milliárdos közönséghez szól világszerte, akiknek lehetőségük van saját nyelvükön megismerni azt. Elmondta, hogy a videósorozat egy új szemléletmódot kínál Afrika számára, hogy megértse Hszi gondolatait a kormányzásáról.

„Úgy gondoljuk, hogy ez segíthet afrikai barátainknak jobban megérteni Kína kultúráját, bölcsességét és szellemiségét, hogy lássák a kínai nép megbízható, barátságos és tiszteletreméltó tulajdonságait” – fejtette ki a CMG elnöke.

Ndjaka elismerően szólt a CMG kezdeményezéséről, és arról az együttműködésről, amelynek keretében az Afrikai Műsorszolgáltató Unióval közösen bemutatták Afrika történeteit, teret adtak az afrikai hangok és képek megjelenítésének, továbbá részt vállaltak a kínai kultúra Afrikában történő bemutatásában.

„Ez a film számíthat az afrikai közönség figyelmére” – hangsúlyozta Ndjaka.

(Zhou Huiwen – China Media Group)

2023. augusztus 21.

(x)