fbpx
Egyéb kategória

Yishui: Kutató-tanuló utak gazdagítják a nyári szünetet

A Centrum TV közreműködésével

Átszelve a vadonatúj hegyi aszfaltutat esőben és ködben, három faajtós, kőlépcsős szálláshely fogad a hegy lábánál – ez egy kutatási-tanulási témájú szállásközpont Linyi város Xiuyu falvában.

„Gyakran idejönnek a diákok portrét festeni, kalligráfiát, hagyományos kínai kultúrát tanulni. Idén egymást követően Wu Changshuo festménykiállítást, prózai szemináriumot és más kulturális programokat is tartottak.” – mondta a falu kutatási-tanulási bázisának vezetője, Wang Gang.

A kínai kormány idén támogatja a kutatás-tanulás-turisztika területek integrált fejlesztését Yishui megyében, létrehozva az „oktatás + utazás” új modelljét. Ez lehetővé teszi a diákok számára, hogy utazás közben tanuljanak, ami egyszerre hasznos és szórakoztató. A Yimeng Virág Turisztikai Zóna nemzetközi űrélményközpontjában a gyerekek meglátogathattak egy jövőbeli űrvárost, testközelből megtapasztalhatták, hogy milyen egy űrállomás és egy visszatérő űrkapszula, továbbá 5D-s filmeket néztek és szimulálták a holdra szállást is. Az előadók türelmesen prezentálták a témát, hogy a gyerekek maximális mértékben elsajátíthassák az alapvető űrismereteket. Csak a nyári szünet ideje alatt több mint 10 000 főnyi nyári táborozó csoportot fogadott a turisztikai terület.

Yishui megye „Égi Királyváros” turisztikai övezete is egy tartományi szintű kutatási-tanulási bázis általános és középiskolás diákok számára, amely telis-tele van történelmi és kulturális emlékekkel. Az idei év kezdete óta az oktatási bázis több mint 50 000 általános és középiskolás diákot fogadott tanulmányi kirándulások keretében az ország minden tájáról.

„A települések és a falvak erőforrásainak egyedülálló előnyeire, az innovatív kulturális és turisztikai fejlesztési modellre támaszkodunk, erőteljesen fejlesztjük a kutatási-tanulási turisztikát. Így nemcsak a turizmus fejlődését segíthetjük elő, hanem a vidéki újjáélesztést, a kultúra és a turizmus közötti egyensúlyt is. Ezen kívül a bázisnak még fontos tanító funkciója is van. Mindennel együtt egy új fejezetet írunk a megye magas színvonalú fejlődésének folyamatában” – fogalmazott Gao Zhongping, a Yishui megyei Kulturális Turizmusfejlesztési és Promóciós Központ igazgatója.

2023. augusztus 17.

(Új szemle)

(x)