fbpx
Egyéb kategória

Hszi Csin-ping cikke az üzbég médiában

Hszi Csin-ping kínai államfő Üzbegisztánban vesz részt a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SESZ) csúcstalálkozóján, majd hivatalos látogatást tesz Üzbegisztán mellett Kazahsztánban is. Szeptember 13-án Hszi Csin-pingnek cikke jelent meg az üzbég médiában A kínai–üzbég szép jövő felépítése címmel.

Hszi Csin-ping a cikkében rámutatott: örömmel utazik Üzbegisztánba, hogy részt vegyen a SESZ csúcstalálkozóján. Mind Kína, mind Üzbegisztán egyaránt ősi civilizációk. A két ország népei közötti baráti cserekapcsolatok történelme több mint kétezer évre datálódik. Idén van a kínai–üzbég diplomáciai kapcsolatok létrejöttének 30. évfordulója. Az elmúlt 30 évben a kétoldalú együttműködésekben gyümölcsöző eredményeket értek el. Kína kész Üzbegisztánnal karöltve átfogóan elősegíteni a kétoldalú együttműködések mélyreható fejlődését, kiépítve ezzel a kínai–üzbég átfogó partnerséget – írta a kínai államfő.

Hszi Csin-ping cikkében további négy javaslatot terjesztett elő a kölcsönös bizalom megerősítéséről, a kölcsönösen előnyös együttműködések elmélyítéséről, a biztonsági együttműködések stabilizálásáról, valamint a kulturális cserekapcsolatok előmozdításáról.

2022. szeptember 14.

(China Media Group)

(x)