fbpx
Egyéb kategória

Hszi Csin-ping gratuláló táviratot küldött a 2. Kína–Afrika Béke- és Biztonsági Fórumnak

Július 25-én Hszi Csin-ping kínai államelnök gratuláló táviratot küldött a 2. Kína–Afrika Béke- és Biztonsági Fórumnak.

A kínai államelnök üzenetében hangsúlyozta, hogy Kína és Afrika jó barátok, partnerek és testvérek, akik mindig támogatják egymást. Napjainkban az elmúlt száz év során sosem tapasztalt ütemben változik a világ helyzete, folyamatosan terjed a COVID-19 járvány, világszerte biztonsági kihívások jelentek meg, és óriási nehézségekkel néz szembe az emberi társadalom – közölte a kínai államfő. Hszi Csin-ping szerint a tartós béke és az általános biztonság közös kívánsága mind a kínaiaknak, mind az afrikaiaknak.

Kína betartja az igazságosságot, őszinte és valódi gondolatokkal fejleszti az Afrikával közös kapcsolatait és kész arra, hogy az afrikai barátokkal egy együttműködő, fenntartható, biztonságos környezetet teremtsen meg. Készek megvédeni a nemzetközi rendszert az ENSZ-szel a középpontban, készek megvédeni a nemzetközi igazságosságot, javaslatokat tenni a globális biztonságra, és létrehozni a kínai–afrikai sorsközösséget az új korban – jelentette ki a kínai államelnök.

A 2. Kína–Afrika Béke- és Biztonsági Fórumot videókapcsolaton keresztül ma rendezte meg a Kínai Honvédelmi Minisztérium.

2022. július 25.

(China Media Group)

(x)