fbpx
Kultúra

Eleven Tavasz – Idén a környezetvédelem a fesztivál fókuszában

A fenntarthatóság és a környezetvédelem kerül a fókuszba az idei Eleven Tavasz fesztiválon, amely számos zenei, családi, színházi és gasztroprogrammal, kiállításokkal, sétákkal, workshopokkal és egyéb eseményekkel várja a közönséget május 20. és 22. között az újbudai Bartók Béla úton.    

A nyárváró fesztiválon újra hangsúlyos szerepet kap a zenei kínálat, a kicsik és a nagyok is elővehetik a bringákat, és zöld szemléletmódban folytatódik az 1 művész 1 porta kezdeményezés, amelynek keretében ismét a köztérre és a köztérről látható helyekre költözik a művészet – közölte az MTI-vel az Eleven Tavaszt szervező és a Bartók Béla Boulevard üzleteit összefogó Bartók Boulevard Egyesület.    

Mint kiemelték, az Eleven Tavasz keretében a helyi vállalkozások, művészeti programokat kínáló galériák, a hangulatos éttermek, borozók és kávézók forgalmas utcából igazi közösséggé varázsolják a Bartók Béla Boulevard-t.    

Számos képzőművészeti, irodalmi és helytörténeti séta mellett idén kerékpáros programokkal is készülnek a szervezők, akik folytatják az Eleven Ősz során megkezdett virágültetéseket és a parkolók zöldítését is.    

A gyerekek a Gárdonyi téren felállított kerékpáros tanulópályán ismerhetik meg a közlekedés szabályait, mások a nyeregbe pattanva, társaságban járhatják be a városrészt, míg a Bicikli-csereberén a „kinőtt” bringák kereshetnek új gazdát.    

Fellép többek között Chantal Santon Jeffery francia operaénekes, Tóth Balázs gitáros és a Rumba Fuerte, kiállít mások mellett Kele Juci, Marcus Goldson és Forrai Ferenc, a kirakART program folytatásában pedig színházi előadások és kiállítások töltik fel Pest és Buda kávézóinak és közösségi tereinek boltablakait, például a Bartók Béla úton található MU Színházat.    

Az Eleven tavasz teljes programkínálata a https://www.bartokbelaboulevard.hu/ linken érhető el.

2022. május 10.

(MTI)