fbpx
Nagyvilág Színes-érdekes

Melania Trump bemutatta a Fehér Ház idei karácsonyi díszítését

Melania Trump bemutatta hétfőn a Fehér Ház idei karácsonyi díszítését, amellyel tisztelegnek a járvány elleni küzdelemben a frontvonalban dolgozók előtt is.

A dekoráció témája idén – a népszerű hazafias dal címét kölcsönözve – America the Beautiful, és a first lady elmondása szerint az Egyesült Államok fenségességét mutatja be.
    

A Kék szobában álló hivatalos karácsonyfa díszeit az ország diákjai készítették, akiket az amerikai nemzeti parkokat felügyelő kormányhivatal kért fel arra, hogy a díszeken mutassák be az államaik szépségéhez hozzájáruló dolgokat, személyeket és helyeket.
    

A koronavírus-járvány leküzdésében a frontvonalban dolgozók munkáját a Vörös szobában álló karácsonyfa és egyéb dekorációs elemek idézik fel.
    

A Fehér Házat mintázó mézeskalács ház része idén először a Rózsakert is, amelyet Melania Trump nemrég újíttatott fel. A mézeskalács ház több mint 180 kilogrammot nyom.
    

Az ország számos pontjáról érkezett önkéntesek segítettek feldíszíteni a Fehér Házat hálaadás ünnepe után 62 karácsonyfával, 106 koszorúval, több mint 366 méternyi girlanddal, több mint 3200 fényfüzérrel és 17 ezer masnival.
    

A sajtó az önkénteseknek tartott fogadás előtt tekinthette meg a dekorációt.

2020. december 23.

(MTI)