fbpx
Sport

Dzsudzsák célja, hogy újra válogatott legyen

Dzsudzsák Balázs szeretne visszakerülni a válogatottba és játszani a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon – erről is nyilatkozott a másodosztályú Debreceni VSC játékosa az origo.hu-n.

A 33 éves támadó elmondta, a televízióban egyedül nézte, amikor Szoboszlai Dominik belőtte az Eb-részvételt jelentő gólt Izlandnak:
    

„A gól után természetesen ordítottam, boldog voltam.” – fogalmazott, de hozzátette: „Nem akarok hazudni: nagyon rossz érzés volt, hogy 2020 legszebb futballpillanatát a tévén keresztül kellett nézzem, és nem lehettem ott a csapattal.”
    

Dzsudzsák hangsúlyozta, hogy számára az első számú csapat a magyar válogatott.
    

„Én a válogatott szereplést soha nem fogom lemondani. Ha nem válogatnak be, az más kérdés.” – jelentette ki a játékos, aki jelenleg 108 szereplésével, Király Gáborral együtt válogatottsági rekorder.
    

„Én nem azért élek, hogy egyedüli csúcstartó legyek. Sőt, ha valaki azt mondaná, hogy kegyelemből, vagy szánalomból betesz még egyszer, hogy 109-szeres válogatott legyek, akkor életemben először azt mondanám, hogy ebből nem kérek. A válogatottság nem ajándék. A múlt nagy ikonjai, Puskás Ferenc, Bozsik József, Fazekas László, Király Gábor sem engedhették meg maguknak egyszer sem, hogy ajándékba kapják a válogatott fellépést. Akkor én ezt hogyan fogadhatnám el? De abban se reménykedjen senki, hogy feladom az álmaimat. Az lebeg a szemem előtt, hogy a magam erejéből jussak vissza a válogatottba.” – nyilatkozott Dzsudzsák Balázs.

2020. december 14.

(MTI)