fbpx
Helyi hírek

BKK: online is igényelhető a Telebusz-szolgáltatás

Már online is lehet igényelni a Telebusz szolgáltatást a www.telebusz.bkk.hu honlapon – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint az online felület egyszerűbbé teszi a megrendelést és a lemondást is: regisztráció után pár kattintás az igénylés, a változtatás és a lemondás, a leggyakrabban igényelt útvonalak elérhetők a „kedvencek” menüpontban, és a járatok indulásáról figyelmeztető e-mailt is be lehet állítani.
    

Az eddigi telefonos igénylési lehetőség is megmarad, a járatigénylés szabályai nem változtak: indulás előtt legalább 30 perccel lehet igényelni a járatot, lemondani pedig az indulás előtt 15 percig lehet.
    

A Telebuszok csak előzetes utazási igény bejelentésekor közlekednek, a szolgáltatás egyik legfontosabb előnye, hogy ha nincsenek utasok, az autóbuszok nem terhelik feleslegesen a lakókörnyezetet. Jelenleg a 65-ös, a 157-es, a 219-es, a 269-es, a 297-es, a 298-as és a 937-es buszok közlekednek részben vagy egészben telebuszként.
    

A fejlesztés az Európai Unió Interreg Central Europe programja által támogatott SMACKER kutatás-fejlesztési-innovációs projekt támogatásával valósult meg – olvasható a közleményben.

2020. december 14.

(MTI)