fbpx
Aktuális hírek Helyi hírek

Stratégiai partnerséget alakít ki a baleset-megelőzésért a BKK és a BRFK

Szorosabbra fűzi együttműködését a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) annak érdekében, hogy csökkentsék a baleseteket és a szabályszegéseket a főváros útjain – tájékoztatta a BKK szerdán az MTI-t.

A BKK és a BRFK arról határozott, hogy kibővíti projektalapú együttműködését, és stratégiai partneri kapcsolattal javítja a közlekedők biztonságát Budapesten – áll a közleményben.
    

Megegyeztek abban, hogy a jogosulatlan buszsávhasználatot a továbbiakban is rendszeresen ellenőrzik, emellett pedig figyelemfelhívó kampányba kezdenek a gyalogosgázolások visszaszorításának érdekében.
    

Megelőzési céllal jobban láthatóvá tennék az autósok számára a gyalogosátkelőket, de a járdák szélét is felfestenék, amely a gyalogosokat figyelmeztetné arra, hogy itt az ideje felnézni a telefonból. Közös gyártású kisfilmek is készülnek majd a témában – írták.
    

A közlemény szerint a BRFK képviselői jelezték, hogy a későbbiekben még szigorúbban lépnek fel azon sofőrök ellen, akik a BKK járművei előtt „büntetőfékeznek”, főképp, ha az autóbuszon vagy trolin személyi sérülés is történik emiatt.

2020. december 2.

(MTI)