fbpx
Színes-érdekes

Taylor Swifté az első 2020-as album, amelyből egymillió példány fogyott az Egyesült Államokban

Taylor Swift amerikai énekesnő júliusban megjelent Folklore című albuma az első olyan 2020-ban megjelent lemez, amelyből egymillió példány fogyott az Egyesült Államokban – közölte a Billboard amerikai zenei magazin.

A Folklore az október 22-vel zárult héten lépte át az egymilliós álomhatárt, azon a héten 57 ezer példányt adtak el a korongból.
    

Swift eddigi nyolc stúdióalbumából mindegyik több mint egymillió példányban kelt el az Egyesült Államokban. A 2007-ben megjelent The Taylor Swift Holiday Collection című karácsonyi lemeze szintén elérte az egymilliós eladott példányszámot.
    

A július 24-én megjelent Folklore című album teljes meglepetés volt a rajongók számára. A 30 éves énekesnő mindössze egy nappal a korong megjelenése előtt jelentette be az új hanganyagot.
    

Megjelenése óta a lemez nyolc héten át uralta a Billboard 200-as listát és jelenleg is ez a listavezető album az Egyesült Államokban.
    

Swifté volt az egyetlen olyan lemez 2019-ben, amelyből egymillió példányt kapkodtak szét a rajongók. A Lover című korong tavaly augusztusban jelent meg.

2020. október 27.

(MTI)