fbpx
Helyi hírek Kultúra Szabadidő

Kilenc kurátor által kiválasztott művészek munkái a Műcsarnokban

Kilenc kurátor által kiválasztott kilenc művész alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők azon a kiállításon, amely Egy időben – Stúdiólátogatások címmel szerdától látható a Műcsarnokban.

Negyedik alkalommal rendez a Műcsarnok egy művész – egy terem – egy kurátor típusú kiállítást – olvasható a Műcsarnok MTI-hez eljutatott tájékoztatójában.
    

Az idei válogatás kilenc különféle művészetfelfogású, más-más alkotói koncepcióval rendelkező művésznek az elmúlt egy-két évben készült munkáit mutatja be. A párbeszéd lehetőségét is kínálva megjelenik a festészet, a grafika, a szobrászat, a fotográfia, valamint a videó- és installációs művészet is a kiállításon, ahol a többnyire a pályájuk derekán járó művészek mutatkoznak be.     A tárlatot élő és virtuális programok is kísérik.
    

Fazakas Réka kurátor Bánföldi Zoltán Schrödinger macskája című, idén készült sorozatát mutatja be. Éri Ildikó kurátor rendezésében Bérczi Zsófia vizuális művész kiszolgáltatott nőkkel foglalkozó fotósorozata lesz látható Sivatagtemplom címmel.
    

Byhon Győző festőművész legújabb alkotásait Rockenbauer Zoltán kurátor mutatja be. Mayer Marianna rendezésében Fülöp Gábor fából készült életnagyságú szobrai lesznek láthatók.
    

Ugyancsak szobrokat mutat be Gergely Réka Kondor-Szilágyi Mária kurátor tálalásában. A művész alkotásai acélból és valamilyen természetes anyagból, például fa, szén vagy hamu ötvözetéből készültek.
    

Szegő György mutatja be Pataki Tibor könyvművészetét, Bán András pedig Rizmayer Péter videómunkáit. Dekovics Dóra kurátor rendezésében Soós Nóra festményeit láthatják az érdeklődők, Tenk László festőművész legújabb alkotásait pedig Reischl Szilvia mutatja be.
    

Az Egy időben – Stúdiólátogatások című kiállítás január 10-ig lesz látogatható.

2020. október 27.

(MTI)