fbpx
Sport

Tokió 2020 – Újjáéledt az olimpiai debütálásra készülő karate

Tokió 2020A koronavírus-járvány márciusi kitörése óta az első karateversenyt rendezték meg Tokióban, ahol a jövő nyárra halasztott ötkarikás játékokon először szerepel a hivatalos olimpiai programban a japán eredetű küzdősport.

A múlt hétvégi viadalnak a leendő színhely, a Nippon Budokan harcművészeti csarnok adott otthont, ahol a pandémia változatlan fenyegetése miatt kellő óvintézkedések mellett rendezték meg a tornát. Több mint ötszázan vettek részt a csapatok számára kiírt formagyakorlatban (kata), illetve küzdelemben (kumite), s az utóbbi kategóriában, amelyben testi kontaktus van, a férfi és női karatékáknak száj- és arcvédőt kellett viselniük – szolgált részletekkel beszámolójában az olimpiai sportágakra szakosodott insidethegames.biz.
    

A versenyt zárt kapuk mögött tartották, a regisztrált csapat- és stábtagok mellett vendégek csak korlátozott számban lehettek jelen, s mindenkinek kötelező volt az arcmaszk használata, ahogyan a tatamin kívüli távolságtartás szabályait is szigorúan betartatták.
    

Az olimpián a karatén kívül a Nippon Budokanban lesznek a cselgáncsversenyek is.

2020. október 20.

(MTI)