fbpx
Gazdaság

JóAutók.hu: tovább csökkenhet a használt autók behozatala

Várhatóan az augusztusi visszaesés után sem áll meg a használt autók behozatalának csökkenése – közölte a JóAutók.hu az MTI-vel szerdán.

Az internetes portál a koronavírus újbóli terjedésével magyarázza a mérséklődést. A kedden életbe léptetett határzár megnehezíti a magánimportot, bár – mint írták – a havi forgalom valószínűleg az áprilisi mélypont felett marad. Akkor 7600 autó került be külföldről Magyarországra, míg augusztusban 9725. Utóbbi a havi összevetés szerint 20,3 százalékos, a tavalyi augusztushoz képest 14,4 százalékos visszaesés – közölték a DataHouse adataira hivatkozva.
    

Az első 8 hónap összesítése alapján a tavalyinál 16 százalékkal kevesebb személygépkocsit, kicsivel több mint 87 ezret hoztak be külföldről. A tavaszi mélypontot némiképp ellensúlyozta, hogy a június és július újból meghaladta a 10 ezres darabszámot, köszönhetően az elhalasztott beszerzések pótlásának – tették hozzá.     Ebben az évben a JóAutók.hu 125 ezer darabos importra számít, ami 20 százalékos visszaesést jelentene 2019-hez képest – olvasható a közleményben.

2020. szeptember 2.

(MTI)