fbpx
Sport

Ideiglenesen Lodeweges a kapitány a holland futballválogatottnál

Ideiglenesen az eddigi másodedző Dwight Lodeweges veszi át a szövetségi kapitányi feladatokat a holland labdarúgó-válogatottnál, miután Ronald Koeman az FC Barcelona vezetőedzője lett.

A holland sportági szövetség szerdán közölte, hogy amíg nem találják meg Koeman utódját, addig a 62 éves szakember irányítja a nemzeti együttest. Koeman 2018 februárja óta vezette a válogatottat, és kijuttatta a csapatot a 2020-as Európa-bajnokságra, melyet a koronavírus-járvány miatt jövő évre halasztottak.

A holland válogatott szeptember 4-én Lengyelország, 7-én pedig Olaszország nemzeti együttesével játszik Amszterdamban a Nemzetek Ligájában.

Koeman szerződtetését szintén szerdán jelentette be a Barcelona, miután a holland és a spanyol sajtó már hétfőn arról írt, hogy az 57 éves tréner lesz Enrique Sétien utódja.


„Megtiszteltetés volt holland szövetségi kapitányként dolgozni, és büszkén tekintek vissza arra, amit ebben az időszakban a csapattal közösen elértünk. Meg vagyok győződve arról, hogy a válogatott előtt fényes jövő áll” – mondta Koeman.

2020. augusztus 19.

(MTI/APA)