fbpx
Egyéb kategória Helyi hírek

Az Érték és Minőség Nagydíjakat szeptember 9-én adják át a Vajdahunyadvárban

Az idei Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseit szeptember 9-én a Magyar Mezőgazdasági Múzeum épületében a Vajdahunyadvárban adják át, a pályázatot, a legkiválóbb termékek és szolgáltatások versenyét a gazdaság szinte teljes palettáját felölelő, 40 főcsoport több mint 100 témakörében hirdették meg – közölte az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa kedden az MTI-vel.

Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy Magyarországon az egyetlen nem szakma specifikus, a kiváló minőséget szimbolizáló elismerés. A pályázati rendszer célja, hogy elismerje a pályázaton megfelelő termékek és szolgáltatások magas minőségi színvonalát, elősegítse a nemzetközi piacon versenyképes, kiemelkedő minőségű, magas hozzáadott szellemi értéket képviselő áruk előállítását, ösztönözze a szolgáltatások fejlesztését – írták.
    

A védjegy használatát nyilvános egyfordulós pályázat útján lehetett elnyerni. Az idei pályázatok benyújtási határideje 2020. május 27. volt, értékelésük több fordulóban történt. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatra jelentkezhetett minden magánszemély, jogi személyiség, jogi személyiséggel nem rendelkező társaság, egyéni vállalkozó vagy alkotóközösség, a pályázati főcsoportok szerinti, a pályázat céljainak megfelelő, Magyarországon, illetve a Kárpát-régióban gyártott, forgalmazott termékkel, termékcsaláddal, szoftverrel, illetve ahhoz kapcsolódó szolgáltatással, amellyel rendszert alkot, vagy önálló szolgáltatással.
    

A pályázatot a DIAMOND Szervezőiroda Bt., a Hajnal Húskombinát Kft., a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Kft. és a SZÁM-PONT Kft. írta ki és valósította meg, az esemény fővédnöke Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke. A pályázati rendszer kiemelt támogatója a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkársága, szakmai támogatója a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, külhoni támogatója pedig a Romániai Magyar Demokrata Szövetség.
    

A díjat magyar és angol nyelvű Kitüntető Oklevél tanúsítja, jelképe a Hollóházi Porcelánmanufaktúra Kft. által készített, Érték és Minőség Nagydíj emblémájával díszített trófea.
    

A nagydíj mellett számos különdíjat is átadnak a szeptember 9-i ünnepségen, köztük az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Vállalkozási Nívódíjat, Innovációért Nívódíjat, Energiahatékonyságért és Környezetvédelemért Nívódíjat, valamint Digitalizációért Nívódíjat.

2020. augusztus 18.

(MTI)