fbpx
Sport

NHL – Kétgólos hátrányból fordított a Montreal

A Montreal Canadiens szerdán kétgólos hátrányból fordítva nyert a Pittsburgh Penguins ellen, és ezzel vezeti a két csapat párharcát az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) rájátszásának selejtezőjében.

Akárcsak a párharc első találkozóján, ezúttal is Jeff Petry ütötte a Montreal győztes találatát. Hét gól esett a Chicago és az Edmonton összecsapásán is, a fordulatos találkozót 1:16 perccel a dudaszó előtt döntötte el Jonathan Toews.
    

Ugyancsak egy találat volt a különbség a Florida Panthers-New York Islanders mérkőzésen, sikerével a Panthers szépített a párharcban. Az Arizona Coyotes az utolsó harmadban szerzett három góljával múlta felül 4-1-re a Nashville-t.
    

Az NHL alapszakasza március 12-én szakadt félbe a járvány miatt. Most csak azok a csapatok folytathatják, amelyek a szünet előtt már bekerültek a rájátszásba, vagy reális esélyük volt oda bejutni. A talpon maradt 24 együttes két helyszínen, Torontóban és Edmontonban játszik zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, hivatalos elnevezéssel „buborékban”. A keleti és nyugati főcsoportok első négy helyezettje rangsoroló körmérkőzéseket játszik, a fennmaradó nyolc-nyolc csapat pedig három győzelemig tartó selejtezőt vív, amíg ki nem alakul a rájátszás 16 szereplős mezőnye.
    

A rangsorolóban a Colorado és a Tampa Bay is hibátlan második találkozója után, mindkét együttes pont nélkül álló ellenfelet győzött le: előbbi könnyedén diadalmaskodott a Dallas felett, utóbbi a záró két percben döntött a Boston ellen.

Eredmények:    
    Selejtezők:
    ----------
    Arizona Coyotes-Nashville Predators 4-1
    A párharc állása: az Arizona vezet 2-1-re
    
    Florida Panthers-New York Islanders 3-2
    Az állás: a New York vezet 2-1-re
    
    Montreal Canadiens-Pittsburgh Penguins 4-3
    Az állás: a Montreal vezet 2-1-re
    
    Chicago Blackhawks-Edmonton Oilers 4-3
    Az állás: a Chicago vezet 2-1-re
    
    A párharcok az egyik csapat harmadik győzelméig tartanak.
    
    Rangsoroló mérkőzések:
    ---------------------
    Boston Bruins-Tampa Bay Lightning 2-3
    Dallas Stars-Colorado Avalanche 0-4
    
    A csapatok körmérkőzéseket vívnak.

2020. augusztus 6.

(MTI/AP)