fbpx
Koronavírus Nagyvilág

Koronavírus – Vesztegzár alá helyeztek egy turistahajót Norvégiában

Vesztegzár alá helyeztek egy turistahajót szerdán a norvégiai Bodoe kikötőjében, miután egy korábbi utasnak pozitív lett a koronavírus-tesztje.

A tájékoztatás szerint a hajó 123 utasa és 85 fős személyzete további utasításig nem szállhat partra.
    

„Nagyon komolyan vesszük a helyzetet” – mondta Ida Pinnerodtold helyi polgármester az NRK norvég közszolgálati csatornának.
    

Hozzátette, kapcsolatba léptek az országos közegészségügyi intézettel, hogy a személyzet tagjai mellett az utasokat is leteszteljék-e.
    

A hajó tulajdonosa, a SeaDream Yacht Club arról számolt be, hogy nincs tudomásuk fertőzöttről vagy gyanús tüneteket produkáló személyről a fedélzeten, ugyanakkor minden szükséges óvintézkedést meghoznak.
    

Az egyik korábbi utast, aki még vasárnap szállt partra, kedden diagnosztizálták koronavírussal egy rutinellenőrzés során, amikor megérkezett Dániába. Eközben az észak-norvégiai Tromso kikötőjében veszteglő Roald Amundsen turistahajón már 44 fertőzöttet regisztráltak – közölték a hatóságok. A turistahajó 160 fős legénységét elkülönítették múlt pénteken, miután négy kollégájukat koronavírus-fertőzéssel kórházba vitték.
    

Norvégia a történtekre tekintettel ideiglenesen szigorította a turistahajókra vonatkozó szabályokat hétfőn.

2020. augusztus 5.

(MTI/AP/dpa)