fbpx
Kultúra Szabadidő

Jövőre a Velencei-tónál is megrendezik a Természet Operaháza fesztivált

A Természet Operaháza fesztivált jövőre nemcsak a Tisza-tó mellett, hanem a Velencei-tónál, 2022-től pedig a Balatonnál is megrendezik majd Magyar Tavak Fesztiválja néven – közölte Debreczeni Ildikó ötletgazda, fesztiváligazgató az MTI-vel.

Elmondta: az elmúlt évekhez hasonlóan óriási érdeklődés övezte az augusztus első napjaiban immár hetedik alkalommal megrendezett Természet Operaháza – Tisza-tavi Fesztivált. A koncertek mellett többek között zenei betétekkel fűszerezett tókerülő kerékpártúrával és csónaktúrával is várták a látogatókat a szervezők.
    

A jelentős programsorozattá vált Tisza-tavi Fesztivált és a leendő Velencei-tó melletti fesztivált összeköti Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes személye, aki a kezdetektől a Természet Operaháza szereplője és nagykövete – tette hozzá a fesztiváligazgató. Az operaénekes a jövő évtől induló társfesztiválnak is meghatározó személyisége lesz.
    

Szólt arról, hogy a társfesztivál művészeti vezetője Pataki Bence operaénekes lesz. A 2021-es Velencei-tavi programok – köztük a számos zenei helyszínnel rendelkező kerékpáros körtúra – szervezésében a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola, valamint a Csajághy Laura Színpad vállal szerepet.

2020. augusztus 3.

(MTI)